رضا آریایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لرزه خیزی استان لرستان بیان داشت: این امر موجب شده است که تقریبا هر روزه شاهد وقوع زلزله های خفیف در این استان و در فواصل زمانی مختلف زلزله های نسبتا قوی باشیم.
وی با اشاره به آسیب به ساختمانهای نوساز در برخی زلزله های سالهای قبل در لرستان بیان داشت: این امر نشان می دهد که متاسفانه در اجرای ساختمانها در استان ضعف های جدی وجود دارد.
زلزله سال 89 - دورود
مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان با تاکید بر افزایش نظارت ها در این زمینه بیان داشت: ما در زلزله آبان ماه سال 89 شهرستان دورود شاهد خسارت جدی دیوارهای جداکننده و پارتیشن ها در ساختمانهای نوساز بودیم.
آریایی با بیان اینکه فروریختن دیوارهای جداکننده بیشترین خسارت را به خانه ها و وسایل منازل زده بود، افزود: این امر نیز در بازدید کارشناسان مختلف مورد تایید قرار گرفت.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی موارد بازسازی این خسارت ها نیز با همان نواقص قبلی صورت گرفت، افزود: این رخداد نشان می دهد که بازدید و نظارت بر روند ساخت و ساز ساختمانها دارای ضعف هایی است.
مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان ادامه داد: متاسفانه بازدید مهندسان از روند ساخت و ساز واحدهای مسکونی نشان می دهد که این بازدیدها محدود به زمان اجرای اسکلت، بتن ریزی، سقف، اجرای بادبند ها و ... است و گاه بر روند اجرای جزئیات و نازک کاری ساختمان نظارتی صورت نمی گیرد و همین امر خود مشکلاتی را به دنبال دارد.
آریایی با بیان اینکه این محدود بودن نظارت بر روند ساخت و ساز موجب شده که سازنده بنا دقت لازم را در دیگر مراحل کار به خرج ندهد، تصریح کرد: نحوه اجرای عملیات ساخت و ساز از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی معتقد است حتی در بسیاری از موارد در مرحله نازک کاری نیز باید نظارت مهندسان استمرار داشته باشد، افزود: در برخی زلزله های استان شاهد بودیم که نمای ساختمان ها ریزش کرده و موجب خسارت جدی شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان با تاکید بر اینکه مهندسان ناظر باید تذکرات لازم را در این زمینه مطرح کنند، عنوان کرد: بی دقتی در اجرای حتی نازک کاری بناها می تواند منجر به خسارات جبران ناپذیری شود.
نظر شما